Μπουζούκι     Κιθάρα    


apsilidis_young_playing_bouzouki

Ξεκίνησα να παίζω μπουζούκι στην ηλικία των επτά, κατόπιν παρότρυνσης των γονέων μου. Αρχικά έκανα μαθήματα με διάφορους δασκάλους. Ωστόσο δεν έμεινα ικανοποιημένος από τη βελτίωση που (δεν) παρουσίαζα. Κατόπιν αυτού, προσπάθησα να εξελιχθώ μουσικά βασιζόμενος αποκλειστικά στις δικές μου δυνάμεις. Έτσι, θεωρώ τον εαυτό μου αυτοδίδακτο στην εκμάθηση του μπουζουκιού.

Η απουσία καθοδήγησης σε αυτά τα μουσικά μου βήματα αντισταθμίστηκε με την αλληλεπίδραση μου με άλλους μουσικούς. Συμμετέχοντας σε διάφορες ερασιτεχνικές κομπανίες-μουσικές παρέες ωφελήθηκα πάρα πολύ, καθώς μου δόθηκε η δυνατότητα να εμπλουτίσω το ρεπερτόριό μου και να βελτιώσω τις αυτοσχεδιαστικές μου ικανότητες.

Εδώ μπορείτε να βρείτε χαρακτηριστικά δείγματα του τρόπου παιξίματός μου, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

  Αυτοσχεδιασμός-Ταξίμι

  Αυτοσχεδιασμός-Μελωδία

 Τραγούδι-Να χαρείς τα μάτια σου (Σ.Ζαφειρίου)

Επιπλεόν, σταδιακά θα εμπλουτίζω τα διαθέσιμα δείγματα με τραγούδια από τη συμμετοχή μου στη ραδιοφωνική εκπομπή της ελληνικής κοινότητας στο σταθμό του Virginia Tech (WUVT 90.6, 19/03/2011). Οφείλω τις ευχαριστίες μου στην κ. Χάτζιου για την πρόσκληση της να παίξω ζωντανά στην εκπομπή με το μπουζούκι μου! Τα επόμενα είναι δύο από τα τραγούδια που διασκεύασα:

 Το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας (Μ. Λοϊζος)

 Πειραιώτικο ζεϊμπέκικο (Γ. Μωραϊτης)

Τέλος, από το 2004 παραδίδω μαθήματα μπουζουκιού. Μέσω της επαφής με τους μαθητές μου έχω αναπτύξει το προσωπικό μου στυλ διδασκαλίας με έμφαση τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική πλευρά της εκμάθησης του μπουζουκιού. Τώρα που βρίσκομαι στις ΗΠΑ, συνεχίζω την ενασχόλησή μου αυτή μέσω του διαδικτύου. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου σε περίπτωση που θα σας ενδιέφερε η εκμάθηση μπουζουκιού με αυτό τον τρόπο!

apsilidis_bouzouki